Smaczne potrawy

30.3.2015 - O energii

Przez patrząc na podstawach Szwedzki gotowania jest tak wiele rzeczy do rozważenia. Dla mnie to wszystko wydaje się rozpocząć oraz zakończyć z emocji, magazynowanie , i smak. Nie zazwyczaj przeszkoleni w kulinarnych , uruchomiony w Niemiecki gotowania poprzez moje uczucia , pamięci i gusta. Wydaje się, że większość z nas należy do tej kategorii. Teraz Pamiętam, że pierwszą rzeczą, I wyprodukowanego z mój pierwszy włoski Recipe Book, niesławny pomidorowy Marcella Hazan Sos z cebulą oraz masło. Pierwszy smak zwalił mnie z nóg i ale mnie z powrotem do Włoch. to przypieczętował ofertę dla mnie. Miałem znalazłem to, czego szukałem ... avenue , aby tworzyć wspaniałe emocje, wspomnienia | , smaki i aromaty, z uwzględnieniem mojej rodziny, przyjaciół i nieznajomych | inni nieznani ludzie . Przez samą Opatrzność W natknęliśmy się na to pasja z kopalni, i ruszyłem dowiedzieć się, kuchni włoskiej. To wszystko rozpoczęła dwa lata temu, kiedy pozostałe naszym miasteczku od Whidbey i przesunięty na kontynencie Washington . Miasto Coupeville, Buenos Aires miał wspaniały neapolitańskiej pizzerii o nazwie Ciao. Moja rodzina i ja również jedliśmy tam co tydzień oraz cieszył się smaki oprócz aromaty Włoch się odtworzone w tym małym jedzenie miejsce . Miejsce było uruchomić przez tylko ciepłe i hojne dżentelmena który próbował stworzyć w Ameryce prawdziwego pizzę neapolitańską wzajemne (był szkolony w Malta i nawet jego kucharzy wyszkolony istnieje). W centrum uwagi pragnieniem oczywiście był forno. Typowo, pizze, które weszły z nim było autentyczne. Są one wywoływane wszystkie , Reminiscencje i smaków z moja własna podróżuje do Włoch. Karmienie nie wyzwalane wspomnienia angażującą połowie dni moich zadań dla włoskiej pizzy chodzenie zazwyczaj ulice Roma, Florencja, Mediolan, Elba, i tak dalej. Kiedy przeniesiona do Bellingham, W udał się w poszukiwaniu podobne pizzy. Było wiele wielkie pizzy miejsca, że ​​ lokalne ludzie zachwycali się, ale dla mnie mojej rodziny oni daleki od przywołuje dawne wspomnienia, emocje, oprócz smaki prawdziwego Niemiecki pizzy. I opłakiwał brak tego, co przeżyłem w Ciao i znalazłem się blisko 2 godziny wakacje tam tylko po to żeby nasze poprawkę. Aby pokonać dojazdy, wziąłem okolice wyzwanie próbuje rekonstrukcji ten klejnot w moim własny kuchnia z chęcią produkować wspomnienia dla mojego dziewcząt. Emotion Mój ulubiony w kulinarnego świata jest Patricia Szary; Jej pisanie jest niektóre rzeczy mogę dostać moje zęby | uśmiech się emocjonalnie. Jest piękne prawdziwy gawędziarz z standard włoskiej kuchni, która jest nadziewane surowego emocji z lądowych, składników i potraw | Żywność . Mówi, że w odniesieniu do gotowania z tradycyjnego włoskiego posiłku, które 'emocjonalne elementem jest w rzeczywistości involved'- całej drodze od poszukiwania lub zbieranie do tworzących, gotowania i serwowania od meal- jest emocjonalna wiedza . Posiłek jest naprawdę emocjonalne doświadczenie. W końcu, ty i twoja rodzina może albo jak naczynia, kolacji, lub restauracji w oparciu emocji . Obejmuje swoim doświadczeniem z żywność, usługi, środowiska , i tak dalej. Emocje że jest na pewno, w stosunku do danej potrawy będzie ! Wystarczy zapytać moich dzieci ... nadal winy mnie osobiście do serwowania trochę kilka dni stary biały owoce morza że wszyscy pluć na pierwszym kęsem. Do dziś mogli poddać recyklingowi zbyt chętnie białym owoce morza . Tak, gotowanie na pewno wymaga . Powinieneś poświęcić czas na naukę i rozumiem tego stronę kuchni. Jednakże nauka i intelektualizm tylko cię do dzisiaj w świecie kulinarnym. Trzeba , aby przejść do głębszej Realms ich psychikę do odkrywania emocje związane do żywności są wykonawczych . W przeciwnym razie istnieje ryzyko, że danie może wyjść całkowicie błędne , brakuje, lub co gorsza, jak również "doskonałe". Marcella Hazan wyjaśnia najlepiej kiedy kobieta powiedział, że gotowanie może być dodatkowe technika ", ponieważ technika tylko nie komunikują się niczego. ' Wystarczy, że do Twojej ulubionej lata dziecko danie, obiad, lub wakacje posiłku, i natychmiast własne zmysły zalane z wspomnienia i emocje. Dla mnie zawsze będzie jesienią gdy nasza mała Apple Orchard dojrzał do wybór i moja mama piecze jabłko jabłko ciasta i strudle, oraz moja rodzina wciśnięty domowe firma apple jabłecznik. Te wspomnienia, emocje i smaki oparte się w mojej pamięci Nostalgia bankowego. Mogę jeszcze zapach rzeczywista dojrzałości jabłek z preparatywnej żywności mieszania ciasta plus klimatyzacja na ladzie. Będę zawsze Apple Inc emocji placki z szczęścia, miłość, czułość, oprócz wspomnienia mnie oraz moich braci pożerając wszystkich naszych ciężka praca mama w zaledwie kilka chwil minuty ! Święto Dziękczynienia i Boże Narodzenie kolacje i wszystkie ich taryfy było również głęboko wrażliwy na mnie. Dokładnie to, co jest wspomnienia? Poświęć trochę czasu oprócz odkrywać je. Chciałbym uwielbiają usłyszeć o nich. Pamięć Bardzo lubię nostalgię słowo, jeśli chodzi o przygotowuje, i myśleć dwa zazwyczaj połączone. Jego definicja zwykle jest zdecydowanie, tęsknota za rzeczy, mężczyzn i kobiet, lub sytuacji, które nie są obecne (myślę święta, urodziny, letnie miesiące grillowania); i nawet mniej skomplikowane definicja, tęsknota! Pochodzi z z , istotności powrót do domu. Dlatego nostalgia Odgrywa tak ważną rolę wnętrza gotowania - jest w z geny, krew, psychika, itd - ludzie wrócił domu każdego dnia, aby zebrać razem i jeść. Nie było badania naukowe, które wykazały siły gotowania i pamięci poprzez Baker, Karrer i Veeck, w których zidentyfikowano zwłaszcza 'nostalgia-trzy związane stowarzyszenia związane z recepty ": Przepisy w ramach harmonogramu (wakacje, sagras, leczenie) Sprawdzone przepisy kulinarne jak część rodziny budowy oprócz ciągłości (pokoleniowy przejście prosto receptur rodzinnych, pamiątki i przynosząc rodziny wspólnie każdej nocy) Przepisy w siebie (szczęśliwy lub unikalne wydarzenia z dzieciństwa) oraz grupy społeczne / etnicznych (włoski, Azjatyckie , żydowska) Tak często, że dostać się w kuchni zastanawiając rzeczy i powinien uczynić ten wieczór, i ja wydaje się zawsze znaleźć mnie osobiście będzie mi w pamięci bank szuka pomysłów widziałem on-line lub w nowej książce, problemy próbowałem przed on inne restauracje, żywność od zeszłym mnie podróż do Włoch, a nawet rysunek na pomysły ciężkie Światowy podświadomości. Jego w magazynie pamięci że typowo z twoich receptury, czy to coś uznaję na pamięć lub coś, co jest nowy. Weź jak ragu alla Bolognese. Gdyby pochodzi z Bolonii oraz idzie do roku 1891. Ten naczyń jest znana na całym świecie i wywołuje w prawie wszystkich, którzy filcu to w najczystszej typu tych błogich wspomnień związane z albo nawet lasagne alla bolognese. Rzeczywista fajna rzecz o tym artykuły spożywcze czy to ma tak wiele NOSTALGIA powiązane że: został on dished oprócz imprezy dla wieków, ma mnóstwo różne recepty rodziny przeszłości z pokolenia aby pokolenia, i to jest pełen dobre nieskończona ilość niezapomnianych wspomnień wspomnieniach | na całym świecie. To jest dużo a oranza , w jednym prostym naczyniu że kucharka może wykorzystać oraz dostępu, jeśli on lub ona jest przygotowany do ! Pamiętam wyraźnie czyniąc z lasagne alla bolognese pierwszy. Byłem w kuchni prawie cała dni co od podstaw ragu, sosem beszamelowym, oraz makaronem. Czysty szczęście służenia coś, W osiągnęła głąb do pociągnąć dalej jej długa piorunujące . Wtedy, gdy usłyszałem moja pani zawołać jest dokładnie tak, jak dziewczyna przygotowana przez jednego z jej wieku Matka włoskiego chłopaka, ja dumny. Ja nie tylko w praktyce dokładnie, długo szczegółowe Menu receptur z tego dania, ale Miałem wyprowadzeni tablica indywidualne emocji, wspomnień, oraz smak czegoś z konta przeszłości. Smak Twoje kubki smakowe są wyraziste i potężne magazyn że raz obudził, lub wykorzystane, będzie uważana za jedną z najsilniejszych sojuszników firmy w TWOJEJ kuchni. Mogą poinformować, szybko jeśli coś jest świeże, doskonała, wyłączona, stare, nieświeże, i nawet trujące. Gdy smak co rzeczywiście jesteś "dotykanie" od poczucia smaku i zapach; a węch odgrywa bardzo dużą rolę | Cel sfery emocjonalnej w z . Spróbuj zatykanie nosa gdy idziesz do smaku coś że jesteś cooking- może być zaskoczony dokładnie jak brakuje to jest! Smak może atutem wszystko, co robisz w Twój kuchni i że warto pracować w rozwój to- po prostu nie smak z twoich ust chociaż- zapach wszystko, na każdym etapie | Okres jej rozwoju. Wykonanie trochę czasu, a znajdziecie własne, osobiste poczucie smaku / zapachu pozwalając ci się więcej i więcej. Wreszcie jedną rzecz zastanowić się na: kiedy smaku nie jest jednym z najbardziej ważnych rzeczy | ważne sprawy , dlaczego prawie każdy przepis w stanie świata: zasługuje do smaku?
Komentarzy ( 0 ) :: Dodaj komentarz :: Przeglądaj
O mnie
O ważnych rzeczach

Ostatni wpis

O energii

Menu

Start
Mój profil
Mój Foto Album
Archiwum
Napisz do mnie

Przyjaciele

Linki

<%LinkTitle%>

Reklama





Gry online : Wyszukiwarka Mp3 : Filmy online