13.10.2014 - Dzisiejsza kultura kucharzenia silnie rózni sie od tego, co górowalo w swiecie jeszcze kilkanascie lat temu.

Współczesna kultura gotowania mocno różni się od tego, co górowało w świecie jeszcze kilkanaście lat temu. Regionalizacja w świecie kulinarnym była tak duża, że jedynie nieliczne państwa mogły bić się o miano tych kulinarnie najistotniejszych. Nikogo nie dziwiło w związku z tym, że Włoskie tubylcze sery oraz wędliny są unikalne w smaku - dostępność potraw typowo kubańskich czy azjatyckich była jednak dla stereotypowego smakosza z Europy mocno zawężona. Sama globalizacja i pojawienie się tysięcy sprofilowanych kucharskich sklepów nie przyniosłoby efektu bez wsparcia licznych programów kulinarnych i międzynarodowych gwiazd gotowania, jakie swoimi projektami telewizyjnymi czy książkowymi zarażają miliony ludzi na całym świecie do pichcenia rzeczy spoza własnej strefy komfortu. Takie wychodzenie poza własny region w przypadku kucharzy z Polski czy innych krajów jak Izrael czy Norwegia, monitorować można dzisiaj z powodzeniem w telewizji publicznej. To potwierdzają także terminy rodzaju organizacja eventów kulinarnych. Coraz więcej jest bo programów, w których na przemian laicy i doświadczeni kucharze mający już własne restauracje - starają się przekonać obserwatorów oraz jurorów do swoich następnych dań.
Komentarzy (0) :: Dodaj komentarz :: Przeglądaj

O mnie

Dzisiejsza kultura kucharzenia mocno różni się od tego, co górowało w globie kulinarnym jeszcze kilkanaście lat temu.

Przyjaciele





Gry online : Wyszukiwarka Mp3 : Filmy online